Bästa doppresenten 2021

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för våra samarbetspartners.

Att köpa en present för dop kan vara en knepig historia då det inte alltid är helt enkelt att veta vad som lämpar sig bäst för de små krabaterna. Att välja en doppresent som passar är högst individuellt och personligt för varje barn. Vår tanke med denna sida om bästa doppresenten 2021 är att förutom att föreslå ett par konkreta presenter och gåvor också inspirera läsaren om vad man kan köpa för doppresenter. Vi har också valt att inte dela upp denna lista på kön och försökt välja produkter som passar för både tjejer och killar. Detta funkar ofta bra då barnet ofta är väldigt litet vid dopet fortfarande och det spelar då ingen större roll.

Happy Hands gipsavgjutning 3d deluxe
Happy Hands gipsavgjutning 3d deluxe

Happy hands gipsavgjutning 3D deluxe​

Betyg:
5/5

Denna fantastiska produkt är en perfekt doppresent. Avbilda barnets små händer och fötter i tredimensionella avgjutningar. I köpet ingår också en superfin grå ram som kan användas för att rama in avgjutningen. Detta blir också en rolig grej sen när barnet blir äldre eller varför inte vuxen och kan se sina små fötter och ben perfekt avbildade. Detta blir också en väldigt personlig gåva som både barnet och föräldrarna kan glädjas över i många år framåt. Vi ger denna doppresent högsta betyg då priset är väldigt åtkomligt också för några hundralappar.

Jämför pris för Happy hands gipsavgjutning 3D Deluxe​

Lego Duplo Town Brandstation
Lego Duplo Town Brandstation

LEGO DUPLO Town Brandstation

Betyg:
4.6/5

LEGO DUPLO är alltid en uppskattad present för småbarnsföräldrar. LEGO DUPLO byggsatsen stimulerar barnets kreativitet och fantasi samtidigt som det blir en rolig gemensam aktivitet för barnet och föräldrarna.

Lego DUPLO Town Brandstation innehåller en brandbil vars sirener och blåljus man kan sätta på vilket är roligt för barnet. Byggsatsen innehåller också en brandstation som man kan klättra med stegen på. Bara er fantasi sätter gränsen med vad ni kan leka för spännande och roliga lekar med denna byggsats.

Lumipets nattlampa uggla
Lumipets nattlampa uggla

Lumipets Nattlampa Uggla

Betyg:
4.8/5

Denna gåva är en lysande uppfinning från Lumipets och är en liten ugglekompis som ger ifrån sig ett behagligt och väldigt mysigt ljus när det är dags att lägga sig för barnet. Nattlampan är mjuk och blir inte varm vilket gör att barnet kan mysa och leka med den utan problem. Nattlampan inkluderar också en fjärrkontroll som du kan styra ljusstyrka och färgerna med. Nattlampan har nio olika färger och det finns även en timer funktion som gör att lampan släcks efter 15, 30 eller 60 minuter. Den har också en inbyggd sensor som gör att du kan tända och skifta färger genom att slå på huvudet. Batteriet är uppladdningsbart och det ingfår en USB-kabel för uppladdning.

Jämför pris för Lumipets Nattlampa Uggla

Rätt Start Musikmobil Elefant
Rätt Start Musikmobil Elefant

Rätt Start Musikmobil Elefant​

Betyg:
4.3/5

En annan doppresent som uppskattas är Rätt Start Musikmobil Elefant. Denna musikmobil kan sättas fast i spjälsängen har fyra stycken elefanter som snurrar till ljudet av den mekaniska speldosan. Musikmobilen har också en stadig fästarm som används för att fästa den. Musikmobilen är säkerhetstestad och fungerar med de flesta spjälsängar och barnsängarna. Den fungerar utmärkt som en doppresent för den lilla krabaten.

Jämför pris Rätt Start Musikmobil Elefant​

Att tänka på vid köp av doppresenter

Att bli inbjuden till ett dop är kul och en trevlig tradition. Dock förväntas man köpa en present till den lilla och det kan vara lite småklurigt att hitta en bra present. Ibland kanske man helt enkelt är omotiverad eller saknar inspiration. Något som kan vara bra att tänka på vid köp av doppresenter är att kolla med föräldrarna om de har några speciella önskemål. En annan aspekt att fundera igenom är om din present skall vara originell, lyxig, rolig eller annorlunda. Du kan självklart kombinera dessa också. Om du är en del av familjen till barnet som döps så kanske du vill köpa en present som håller livet ut som ett minne. Då kanske det är mer aktuellt med lite dyrare produkter som t.ex. silverbestick och liknande.

Egentligen finns det inga regler för vad du kan köpa som doppresent utan endast din fantasi sätter gränsen. Ju mer personlig, annorlunda och rolig en present är desto bättre enligt oss på BarnProduktGuiden.se. Marknaden idag är full av produkter för bäbisar och barn och ligger man i så kan man hitta mer originella doppresenter.

En sak till man bör tänka på vid köp av en doppresent är vilket kön barnet har. Om du tänkt handla kläder så kan detta definitivt spela roll men det kan också vara fallet med vissa leksaker.

Något att tänka på ytterligare är att leksaken måste vara säker för barnet att använda om det skall leka med den direkt. Så att leksaken inte fastnar i halsen eller liknande.