BĂ€sta babygym 2023 – Stimulera ditt barn genom lek

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för vÄra samarbetspartners.

Ett fÀrgglatt babygym Àr det bÀsta hjÀlpmedlet för att stimulera ditt barn genom lek nÀr du sjÀlv behöver tvÄ fria hÀnder. Med denna hÀrliga lekplats fÄr ditt barn upptÀcka pÄ egen hand och öva sÄvÀl sin koordination som rörelseförmÄga, allt i en trygg och mysig miljö. Det Àr dags att ta reda pÄ vilket babygym som Àr bebisarnas bÀsta babygym 2023.

Topp 3 bÀsta babygym 2023

Nedan hittar du vÄr topp tre lista över de bÀsta babygymmen detta Äret.

Skip Hop Silver Lining Cloud Babygym
Skip Hop Silver Lining Cloud Babygym

Skip Hop Silver Lining Cloud Babygym

Betyg:
5/5

Silver Lining Cloud frÄn Skip Hop Àr ett fluffigt babygym som ger ditt barn en ombonad och hÀrlig lekplats samtidigt som det Àr ett fint inslag i ditt hem. Babygymmet har en mjuk matta i olika texturer, vilket gör att ditt barns kÀnsel stimuleras. Vi Àlskar dessutom den dova fÀrgskalan och de spÀnnande leksakerna. HÀr finns ett musikfÄr, en fÄgelskallra och en solspegel som alla engagerar och aktiverar barnet.

Fördelar

 • Stabil matta med mjukt plysch-överdrag
 • MĂ„nga hĂ€ngande leksaker med olika funktioner
 • Mattan har olika texturer
 • Stilrent babygym med en mjuk, vacker fĂ€rgskala
 • Avtagbar bĂ„ge och avtagbara leksaker
 • CE-mĂ€rkt
 • BPA, PVA och ftalat-fri
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Inte sĂ„ fĂ€rgglatt
 • Saknar en upphöjd kant runt mattan

JÀmför pris för Skip Hop Silver Lining Cloud Babygym

Teddykompaniet Diinglisar Babygym
Teddykompaniet Diinglisar Babygym

Teddykompaniet Diinglisar Babygym

Betyg:
4/5

Vi Àlskar detta otroligt mysiga babygym frÄn Teddykompaniet med djurtema. HÀr fÄr din bebis fem roliga aktivitetsleksaker i form av djur och en spegel att leka med. Babygymmet har stimulerande ljud och en hög kant runt den vadderade mattan för extra trygghet. Leksakerna Àr avtagbara och du kan enkelt tvÀtta hela babygymmet i tvÀttmaskinen.

Fördelar

 • 5 leksaker med bjĂ€llror, ljud och spegel
 • Höjda kanter
 • Trivsam fĂ€rgskala med grĂ„ bas
 • Kan anvĂ€ndas frĂ„n 0 mĂ„nader
 • Avtagbara leksaker
 • Avtagbara bĂ„gar förvandlar babygymmet till en lekmatta
 • Kan tvĂ€ttas i tvĂ€ttmaskinen
 • CE-mĂ€rkt

Nackdelar

 • Inga olika texturer i mattan
 • Leksakerna hĂ€nger högt upp

JÀmför pris för Teddykompaniet Diinglisar Babygym

Fisher-Price Core 2-in-1 Flip & Fun Babygym
Fisher-Price Core 2-in-1 Flip & Fun Babygym

Fisher-Price Core 2-in-1 Flip & Fun Babygym

Betyg:
5/5

Detta fÀrgglada babygym med djurmotiv frÄn Fisher-Price tilltalar alla bebisar med sin hÀrliga fÀrgskala och alla roliga leksaker. Det Àr ett budgetvÀnligt alternativ med en avtagbar bÄge som enkelt kan fÀllas ner för att istÀllet skapa en skyddande kant runt lekmattan. Aktiveringsleksakerna bestÄr av tvÄ hÀngleksaker och en spegel. Babygymmet har olika motiv pÄ lekbÄgens tvÄ sidor och kan enkelt fÀllas ihop för smart förvaring.

Fördelar

 • Engagerande babygym
 • TrĂ€nar bĂ„de syn och kĂ€nsel
 • Roliga, starka fĂ€rger
 • 2 olika motiv och fĂ€rgskalor
 • Avtagbara leksaker
 • Okrossbar spegel
 • BĂ„gen kan fĂ€llas ner som en kant
 • Kan tvĂ€ttas i tvĂ€ttmaskinen

Nackdelar

 • NĂ„got tunn lekmatta
 • Endast tre leksaker

JÀmför pris för Fisher-Price Core 2-in-1 Flip & Fun Babygym

TyvÀrr sÄ finns inte produkten i lager eller sÄ har den utgÄtt.

BĂ€sta babygym 2023

Marknaden för babygym Àr stor och det finns ett brett utbud att vÀlja mellan. Att vÀlja vÄrt bÀsta babygym 2023 var dÀrför ingen lÀtt process. Det var nÀmligen mÄnga som skulle jÀmföras, allt för att hitta de babygym som har bÀst kvalité, storlek, funktion och pris.

Vad Àr ett babygym?

Ett babygym Àr en lekmatta i mjukt material som ditt barn kan ligga ner pÄ för att aktiveras av alla de leksaker som hÀnger i en bÄge ovanför barnet. Riktigt bra babygym aktiverar och stimulerar barnet pÄ olika sÀtt. Vi tycker extra bra om de babygym som har olika texturer och funktioner. Det fÄr gÀrna finnas bÄde speglar, musik och hÀrliga fÀrger.

Det finns bÄde fÀrgglada och mer diskreta babygym. Du kan alltsÄ lÄta ditt barn fÄ ett riktigt bra babygym samtidigt som du inte frÄngÄr din moderna inredning. PÄ mÄnga babygym kan man ta bort den bÄge med leksaker som finns över mattan. MÄnga har Àven en hög, vadderad kant runt sjÀlva mattan sÄ att barnet inte ska kunna rulla bort.

Varför ska man ha ett babygym?

Ett babygym har en mÀngd olika fördelar, framförallt för barnet med Àven för dig som förÀlder. I ett babygym fÄr ditt barn öva sin koordination, finmotorik, trÀna upp sina muskler och stimulera sin kÀnsel. Det Àr mycket som hÀnder och ditt barn aktiveras konstant genom olika stimulantier, ljud och rörelser. I ett babygym fÄr din bebis verkligen möjlighet att utforska mÄnga av sina sinnen. Det hjÀlper helt enkelt din bebis att utvecklas.

I början rÀcker det för ditt barn att ligga ner pÄ den mjuka mattan och titta pÄ alla dinglande leksaker. Kanske vill det försöka nÄ leksakerna och greppa tag om dem. I takt med att barnet vÀxer vill det börja leka med leksakerna och kommer dÄ att uppskatta alla ljud, ljus och att titta pÄ sig sjÀlv i spegeln. De kan prata med leksakerna och ligga pÄ sÄvÀl rygg som mage. NÀr barnet lÀr sig sitta Àr den mjuka lekmattan en perfekt plats att öva pÄ om bÄgen Àr avtagbar.

Ett babygym Àr Àven bra för dig som förÀlder dÄ du kan lÀgga ditt barn i babygymmet och veta att det befinner sig pÄ en trygg plats. DÄ fÄr du tvÄ hÀnder fria och kan plocka lite i samma rum, samtidigt som du hÄller uppsikt över barnet. Samtidigt fÄr barnet trÀna pÄ att underhÄlla sig sjÀlv med mamma och pappa en bit bort.

Vid vilken Älder kan man börja anvÀnda ett babygym?

PÄ de flesta babygym stÄr det att bebisen kan anvÀnda det redan frÄn 0 mÄnader. Det Àr dock först frÄn 2 mÄnader som din bebis verkligen brukar uppskatta babygymmet. DÄ Àr barnet redo för all den stimulans och aktivitet som babygymmet kan bjuda pÄ.

SjÀlva babygymmet brukar sedan vara intressant till dess att barnet börjar krypa. DÄ brukar det istÀllet vÀlja att krypa omkring och upptÀcka vÀrlden istÀllet för att ligga still i babygymmet. Om ditt babygym har avtagbara leksaker kan det dock fÄ fler anvÀndningsomrÄden under leken. Ditt barn visar alltsÄ pÄ egen hand nÀr det Àr dags att plocka undan babygymmet.

Vad kostar ett babygym?

Vad ett babygym kostar Àr en svÄr frÄga att svara pÄ. Det finns nÀmligen lika mÄnga prisklasser som det finns babygym. Du kan dock vara sÀker pÄ att hitta ett som passar din plÄnbok.

Du kan hitta babygym frÄn 200 kronor och uppÄt. De billigare babygymmen Àr enklare och med fÀrre funktioner, de Àr dock inte sÀmre. Om du vill ha ett ordentligt babygym av modern design Àr prisklassen ofta frÄn 1 000 kronor och uppÄt.

Ett babygym anvÀnds vanligtvis bara under nÄgra fÄ mÄnader av ditt barns liv dÄ de snart vÀxer ur det. Du kan dÀrför vÀlja ett enklare babygym om du har en strikt budget att hÄlla dig till. VÄrt bÀsta babygym 2023 Àr inte det som Àr dyrast utan det som ditt barn fÄr bÀst anvÀndning av.

Hur tvÀttar man ett babygym?

NÀr du införskaffar ett babygym behöver du inte oroa dig för att det ska vara ohygieniskt och fullt med dregel. De flesta babygym Àr nÀmligen mycket enkla att rengöra och mÄnga kan till och med tvÀttas i tvÀttmaskinen.

Enklare babygym kan du torka av med en fuktig trasa för att fÄ det rent och frÀscht. Babygym som du kan tvÀtta i tvÀttmaskinen kan du oftast tvÀtta pÄ 40 grader. DÄ fÄr du ta av alla leksaker och bÄgen för att kunna tvÀtta de olika delarna.

Om du fÄr flÀckar pÄ ditt babygym kan du torka av de direkt med en fuktig trasa, pÄ sÄ sÀtt behöver du inte tvÀtta det i tvÀttmaskinen lika ofta. Om ditt babygym har starka fÀrger Àr det bra att tvÀtta det separat frÄn annan tvÀtt dÄ det kan avge fÀrg.

Att tÀnka pÄ nÀr du köper ett babygym

NÀr du ska köpa ett babygym Àr det bra att fundera pÄ vilken budget du har. PÄ sÄ sÀtt kan du börja sÄlla bland det stora utbudet. VÀlj med fördel ett babygym som aktiverar ditt barn pÄ sÄ mÄnga olika sÀtt som möjligt. VÄrt bÀsta babygym 2023 har prassliga leksaker, musikspelande leksaker, ljuseffekter och en spegel. Ju mer som pÄgÄr desto mer fÄr ditt barn öva pÄ.

TÀnk ocksÄ pÄ att vÀlja ett babygym som Àr enkelt att rengöra, det Àr en fördel om det gÄr att tvÀtta i tvÀttmaskinen. DÄ behöver du inte oroa dig för krÀks eller andra flÀckar. Ditt babygym ska ocksÄ uppfylla alla sÀkerhetskrav och vara tillverkad av giftfritt material, allt för att din bebis ska vara sÄ trygg som möjligt. Titta dÀrför pÄ vilka mÀrkningar babygymmet har, till exempel BPA-fri.
En viktig del av babygymmet Àr den matta som barnet ligger pÄ. VÀlj med fördel en matta som Àr mjuk och vadderad sÄ att barnet fÄr ligga sÄ bekvÀmt som möjligt.1

Hur vi valde vÄr topplista med babygym

Marknaden för babygym Àr stor och för att hitta de bÀsta babygymmen fick vi gÄ igenom ett antal ÄterförsÀljare som sÀljer babygym för att fÄ en överblick. Vi tittade pÄ saker som kommentarer frÄn köpare, kvalité, storlek, funktion och pris och sammanstÀllde dÀrefter vÄr topplista.

KĂ€llor

https://www.expressen.se/mama/mamaliv/guider-tester/guide-sa-valjer-du-ratt-babygym/

https://www.jollyroom.se/leksaker/babyleksaker/babygym

https://www.babyworld.se/baby/babygym-lekmattor/

https://www.babyshop.se/babygym/s/721